Corporate Identity Samtalsrummet

Samtalsrummet arbetar med samtalsterapi, rehab och hälsoutveckling i en vacker och anrik byggnad centralt belägen i Uddevalla.

I mitt identitetsarbete utgår jag från färgers associativa och psykologiska effekter. Jag låter helt enkelt en färgpalett visualisera företagets värdegrund och verksamhetsområden. På så sätt blir både den grafiska identiteten och kommunikationen tydligare.

Primära färger i Samtalsrummets palett är de röda nyanserna som ger värme och trygghet, positiv energi och livskraft. Solskensfärgen gult används vid alla former av samtal och bringar klarhet genom nyfikenhet och intellekt. De grå nyanserna ger andrum. Skapar balans och kontroll. Och lila kompletterar identitetspaletten genom nytänkande, kreativitet och stärkt självkänsla.

Med färgpaletten som bas tar så logotypen form. Den skulle utstråla positiv energi och livskraft. Ett modernt och stilrent typsnitt med runda former visar på stabilitet och balans. Symbolen antar formen av en fjäril, en livfull lyckosymbol. De många prickarna är alla de virvlande tankar och samtal som förs i Samtalsrummet, men genom att alla följer en struktur så finns en tydlig klarhet och precision.

Den nya grafiska profilen såg dagens ljus i och med lanseringen av nya hemsidan, vars struktur och design också är signerad Pia K.

PiaK_Samtalsrummet_grafisk profil