Inredarnas eget färgkoncept

Caparol by Sköna hem är ett unikt premiumkoncept framtaget på uppdrag av Caparol i samarbete med Sveriges största inredningsmagasin Sköna hem. Det riktar sig företrädelsevis till inredningsintresserade kvinnor i åldern 30–55 år med en urban livsstil.

Färgerna i sortimentet ger en vacker ytfinish med en unik egenskap: det går nästan inte att åstadkomma repor, skavmärken eller fläckar på den matta målade ytan! (se film!) I sortimentet ingår vägg- och lackfärg i 16 kulörer, framtagna av Sköna hem erfarna inredare.

PiaK_caparol_skonahem_burkar2PiaK_caparolbyskonahem_colors PiaK_caparolbyskonahem_image PiaK_caparolbyskonahem_image3

Jag har varit med i projektet sedan uppstartsmötet med Bonnier Brands november 2016. Samarbetat kring gemensamma varumärkesvärden, grafisk profil och varit aktiv i det kreativa arbetet och produktion av emballage, butiksinredning och marknadsföringsmaterial. Bollplank till inredarna kring kulörurval och ansvar för kulöråtergivning i alla förekommande färgsystem.

PiaK_caparol_skonahem_burkarPiaK_caparolbyskonahem_shopsystem PiaK_caparolbyskonahem_shop PiaK_caparolbyskonahem_trorroarpratare

Säljstart sker 29/8 2017 i Caparols butiker, på caparolfarg.se samt skonahem.com. Den har då föregåtts av pressvisning för ett urval bloggare samt en Kick Off för Caparols butiker. Under hösten sker massiv marknadsföring via influencers, i sociala medier och via banner- och printannonsering i en rad tidningsmagasin.

PiaK_caparolbyskonahem_web

29 november landar nr 10 av Sköna hem i landets butiker, där 15 sidor ägnas åt att presentera konceptet, de 16 vackra kulörerna och härligt inspirerande inredningsbilder skapade av Charlotte Pettersson, Marie Wärme och Karolina Karlsson på inredningsredaktionen.

Samma dag avtäcks Caparol by Sköna hems butiksinredning i 75 butiker och webbshopen öppnar för beställning!

PiaK_caparolbyskonahem_image5 PiaK_caparolbyskonahem_presentation PiaK_caparolbyskonahem_kickoff

Starten på ett starkt och långsiktigt samarbete i inredningsbranschen!