Målade hem: den beige och den rosé-röda filmen

Konceptet Målade hem är en serie inredningsfilmer med Anja Pärson och Filippa Rådin. Utifrån färgtema ger de färgsättnings- och stylingtips samt genomför tre målningsprojekt per film. I den beige filmen målar tjejerna en flerfärgad vägg med ombreeffekt, gör ett arbetsrum med bröstpanel i korrugerad plåt samt en effektfullt laserad brädvägg av spillbitar  I den rosé-röda filmen gör tjejerna det fantastiska köket med målad vattenlinje och rutigt golv – samt en Cuba-inspirerad miljö med betongliknande väggar.

Mitt arbete med filmerna består i att ta fram projektidéerna. Sammanställa moodboards och välja kulörer tillsammans med Filippa. Skriva manus tillsammans med färgexperter på Caparol, men självklart med stort utrymme för Anja och Filippas improvisationer för spontana och naturliga filmer!

Jag samarbetar med Filippa Rådin kring tjejernas outfits och med Evelina Andersson kring hår och make up. Jag skaffar rekvisitan och stylar slutscenerna när Anja och Filippa målat klart. Samråder med marknadschef Per Törnqvist och regissör Viking Nilsson under inspelningarna och regisserar Jonas Lundberg vid stillbildsfotografering. Här är lite bilder från inspelningarna:

PiaK_maladehem_anja_filippa_Pia-K  PiaK_maladehem_anja_filippa_wow  PiaK_maladehem_anja_filippa_moodombre  PiaK_maladehem_anja_filippa_ombre  PiaK_maladehem_anja_filippa_moodarb.rum  PiaK_maladehem_anja_filippa_arbetsrum  PiaK_maladehem_anja_filippa_mood-rott  PiaK_maladehem_anja_filippa_mood-kok  PiaK_maladehem_anja_filippa_kok