Trendrapport Inredning 2017

Den grå inredningstrenden från 2016 följer med in i det nya året och inspirerar till en naturnära färgskala. Vi tänker såväl medvetet som hållbart när vi färgsätter våra hem. På uppdrag av Caparol har jag identiferat fyra färgharmonier inför 2017. Dova vackra nyanser till väggar som ramar in och framhäver detaljer. Kulörerna utgör en stilsäker bas och du kan blixtsnabbt byta färg på inredningsdetaljer när en ny trend kommer. Ditt hem känns nytt och modernt – över tid!

Green Harmony utgår från naturens egna nyanser, mönster och material. Välj en dov grön nyans till väggarna, t ex Caparols Moos 50. Fantastisk till naturligt trä, läder och gröna växter. Att matcha med grå nyanser ger en harmonisk nordisk stämning och nästan-svarta detaljer gör inredningen mer intressant. Eller varför inte plocka in en intensivt grön möbel i härlig sammet? Rosa och lila nyanser kommer vi också se mycket av tillsammans med khakigrönt under 2017.

piak-caparol-green-palette piak-caparol-green-harmony

Blue Desire är dovt blå nyanser baserade på den grå färgskalan, perfekta till stora väggytor och snickerier i hemmet. Både tidlöst och okomplicerat. En tacksam bas till en inredning i naturliga material och textilier med vacker textur. Färgmatcha ton-i-ton eller addera accenter i klara nyanser, som grönt, gult, rött – eller lila!

piak-caparol-blue-palette piak-caparol-blue-desire

Pink Nirvana är rosa toner och nude-nyanser. Hållbara kulörer som är lätta att variera genom att addera spännande nyanser och material. Just nu ser vi ofta gröna och bordeauxröda nyanser i kombination med pudriga rosa. Grått är också alltid stilsäkert till rosa nyanser. Nytt och kul är att addera gult! De nyanser jag samlat i Pink Nirvana-paletten har en tydlig grå underton. Färgskalan är varm och balanserad, utan att vara tråkig. En tacksam bas till en inredning i naturliga material, metaller i såväl guld som silver, glas och textilier med vackra texturer. Perfekt om du vill haka på den eleganta trenden med sammet, mocka, marmor, lyxiga mattor och stuckaturer! Färgmatcha gärna med grå nyanser, gråtonad corall eller djupaste bordeauxrött eller kaffe.

piak-caparol-nude-palette piak-caparol-pink-nirvana2

piak-caparol-pink-nirvana

Majestic Grey ger en ombonad och trivsam känsla. Den ramar in och lyfter fram inredningen och ger stort utrymme för personlig stil eftersom den inte krockar med andra nyanser. Nyanserna i paletten passar till olika stilar. Inspirationsbilderna visar dels en streetinspirerad stil med handsprayad grafittitext över skåpet – dels en flärdfull våning med öppen spis, sammetsoffa, spegeldörrar, stuckatur och guldramar.

piak-caparol-grey-palette piak-caparol-majetic-grey piak-caparol-street-grey