Filmkoncept: Målade hem

Konceptet Målade hem riktar sig till inredningsintresserade som gärna vill göra sitt hem personligt men som kanske har lite ont om tid. Att göra om med bara målarfärg är jätteroligt – och man ser resultat snabbt!

Anja Pärson och Filippa Rådin var genast med på konceptidén och samarbetet kändes naturligt eftersom tjejerna har erfarenhet av en rad renoverings- och måleriprojekt. Och dessutom har de en mängd spännande idéer!

Filippa Rådin har en bakgrund som designer och står för programseriens projektidéer och kulörval. Anja Pärson är seriens ”doer” som med penslar och rollers i högsta hugg vill se resultat direkt!

Jag har tagit fram konceptidén som sedan utarbetats i samarbete med Per Törnqvist på Caparol, Målade Hem samt Anja Pärson och Filippa Rådin. Inspelningsmiljön skulle se ut som en studio i New York och experterna Louise Drake och Rikard Grönvall anlitades till design, produktion och målningsarbeten. Jag stod för stylingen och Per Törnqvist designade och producerade arbetsbord och pallar där varje avsnitt inleds med färgkartor och moodboards. Jag står för projektledning och till varje film gör jag moodboards, skriver manus och ansvarar för rekvisitan. Till filmproduktionen har Bobby Digital Studios anlitats under ledning av regissör Viking Nilsson. Hår och smink görs av Kristin Brulay och stillbildsfoto Jonas Lundberg.

Se kampanjsidan med alla filmer och bilder med Anja och Filippa. Och lyssna till Målade hem låten av Martin Permer framförd av Plane!