Målade hem: Den vita och den blå filmen

Konceptet Målade hem riktar sig till inredningsintresserade som vill göra sitt hem personligare trots ont om tid. Anja Pärson och Filippa Rådin är programledare och Sveriges nya färginspiratörer. De visar att måla är jättekul eftersom man snabbt ser resultat!

Mitt arbete med filmerna består i att i samråd med Caparol och Anja/Filippa ta fram tre projektidéer per film. I vita filmen gör tjejerna en vägg med betongstruktur, målar stolar med dip dye-teknik samt målar ett blankt schablonmönster på en matt vägg. Projekten i den blå filmen är målning av rottingstolar, målning av klappstolar som blev en cool förvaringslösning samt effektmålning av en vägg i tre olika kulörer.

Mitt arbete är att sammanställa moodboards och välja ut kulörer tillsammans med Filippa. Det sker utifrån rådande trender och vad vi ser är klassiskt och hållbart. Jag skriver manus tillsammans med Caparol, men lämnar mycket fritt till Anja och Filippa att improvisera vid inspelningstillfället. Det hör till konceptet att filmerna ska kännas spontana och naturliga! Det ska få gå fel – precis som det gör när man målar om hemma. Nya lösningar ger oväntade resultat! Och när det inte blir perfekt blir det mycket mer personligt.

Jag samarbetar med Filippa Rådin kring tjejernas outfits och med Kristin Brulay kring hår och make up. Jag skaffar rekvisitan och stylar slutscenerna när Anja och Filippa målat klart. Samråder med marknadschef Per Törnqvist och regissör Viking Nilsson under inspelningarna och regisserar Jonas Lundberg vid stillbildsfotografering.

Den blå och den vita filmen spelades in från 7 på morgonen till 21 på kvällen – två dagar i rad – bara några veckor innan Anja och Filippas son Maximilan föds! Tuffa brudar som jag är oerhört glad över att få lära känna.