Målade hem: den gröna och den grå filmen

Konceptet Målade hem är en serie inredningsfilmer med Anja Pärson och Filippa Rådin. Utifrån färgtema ger de färgsättnings- och stylingtips samt genomför tre målningsprojekt per film. I den gröna filmen målar tjejerna pinnstolar och inreder en hörna för familjens middagar, Filippa målar in en spetsduk i en bordsskiva och tillsammans effektmålar de och inreder ett green room. I den grå filmen visar de hur stor skillnad mörk färg kan göra på snickerier, de laserar möbler för att behålla träets vackra naturliga mönster samt målar om och skapar tre vackra vitrinskåp av olika karaktär.

Mitt arbete med filmerna består i att ta fram projektidéerna. Sammanställa moodboards och välja kulörer tillsammans med Filippa. Skriva manus tillsammans med färgexperter på Caparol, men självklart med stort utrymme för Anja och Filippas improvisationer för spontana och naturliga filmer!

Jag samarbetar med Filippa Rådin kring tjejernas outfits och med Evelina Andersson kring hår och make up. Jag skaffar rekvisitan och stylar slutscenerna när Anja och Filippa målat klart. Samråder med marknadschef Per Törnqvist och regissör Viking Nilsson under inspelningarna och regisserar Jonas Lundberg vid stillbildsfotografering. Här är lite bilder från inspelningarna:

PiaK_maladehem_anja_filippa_koncept  PiaK_maladehem_anja_filippa  PiaK_maladehem_anja_filippa_mood2  PiaK_maladehem_anja_filippa_vitrin  PiaK_maladehem_anja_filippa_mood3  PiaK_maladehem_anja_filippa_oas  PiaK_maladehem_anja_filippa_mood4  PiaK_maladehem_anja_filippa_hardcore  PiaK_maladehem_anja_filippa_spets  PiaK_maladehem_anja_filippa_mood1  PiaK_maladehem_anja_filippa_snickeri2  PiaK_maladehem_anja_filippa_snickerier PiaK_maladehem_anja_filippa_pinnstolar  PiaK_maladehem_anja_filippa_burk  PiaK_maladehem_anja_filippa_lasyr