CLOSE
Till toppen

Pia-K Strategi och Design

Span på inredningskulörer 2021!

Efter ett år av pandemi och inställda inredningsmässor så har mina trendspaningar fått finna nya vägar. Här följer några av mina reflektioner kring hur vi kommer färgsätta och inreda våra hem framöver:

Det är tydligt att hemmet har blivit vårt nav och vi vill ha det varmt, inbjudande och komfortabelt. Vi har behov för ett flexibelt hem där familjen står i fokus och arbete hemifrån är en del av det nya livet. Middagar med vänner kommer få en ny betydelse, och tillsammans strävar vi efter en hälsosammare livsstil och en bättre global framtid (low waste living). Vi identifierar det viktiga och skalar bort resten. Investerar i hållbara funktionella möbler (less but better), föredrar biomaterial och återvunna material (gärna med ojämnheter och ytstrukturer) liksom tvättbara textilier och snyggt designade luftrenare. Lite soul-healing!

 

Varma naturtoner  Den skandinaviska färgskalan med naturmaterial som trä, naturligt läder, linne och ull består. Det här är en harmonisk färgskala med behagliga nyanser: mjuka – mindre varma – beige mellantoner med inslag av bleka gula nyanser och brända toner. Brunt är en vacker accent, liksom nästan-svart. Kulörerna Sand, Säv och Ax är tongivande i den här paletten.

Eleganta blågröna nyanser är mycket estetiskt och smakfullt – gärna tillsammans med mörka träslag och svart. Den här paletten för tankarna till italienska hotellsviter och styrelserum. Elegant, balanserat och perfekt – gärna i kombination med grått och metalliska ytor. Kulörerna Lin, Sjö och Blåbärsris vill jag lyfta fram som signifikativa för den här färgskalan. Otroligt vackra till riktigt mörka träslag.

Blonda svala nyanser utan kontraster är vilsamma och trivsamma inredningsfärger. En blek grön pastell som Glänta tillsammans med en grå nyans som Vindil är en personlig favorit, så fint tillsammans! Vill du ha en lite mer nyanserad färgsättning så addera Lä! Hela den här paletten består av de allra svagaste pastellerna, med en underton av grått. Ljust, modernt, optimistiskt – och lätt! Välj färg som ger väggarna en supermatt yta och kombinera med superlätta ljusreflekterande – gärn transparenta – inredningsdetaljer.

 

Kulörerna i bilderna är hämtade ur färgkartan Målade rum som jag tagit fram på uppdrag av Caparol.