CLOSE
Till toppen

Pia-K Strategi och Design

Gröna inredningskulörer som jag ser kommer stort under 2022-23 / Pia K

Trendspan på inredningskulörer 2023!

Med inspiration från trendinstituten Colour House och PEJ samt Formland, Formex och Salone del Mobile har jag valt ut de inredningsfärger som jag ser kommer starkt framöver. Samtliga nyanser ingår i Caparols inredningskollektion och du hittar dem på kulörväggar i alla Caparols färgbutiker. Hoppas du får lust att måla om och hittar dina egna favoriter från mitt urval.

Naturliga gröna nyanser – såväl dova som kontrastrika – är en tydlig trend i inredning. Att omsluta sig i grönska och skapa känslan av att vara utomhus gör oss lugna och avstressade. Jag vill lyfta kulören Stubbe som en nyckelfärg i paletten. Gärna i sällskap med Lind och Älva i en harmonisk färgskala. Eller Moped, som är en lite krispigare grön nyans. Salong och Sommarminne är starka accenter, perfekta till målade inredningsdetaljer, textilier eller glas och porslin. Naturligt trä i både ljusa som mörka träslag är vackert i gröna rum… tänk trägolv och rumsavdelare i trä!

Blå färger kommer i allra högsta grad. Välkommen ombord! Här samsas dovt gråblå nyanser med turkost och kraftfullt djupblå. En blå kaskad där vi drömmer om havet. Nyckelfärger är Blåvinge och Plask. Är du en färgstark person så addera accenten Svall. Önskar du hellre gå på dovare blå nyanser så är stoneblue Tistel fin tillsammans med ljusa träslag och nästan-vita Tö. Baldersblå är en långsiktig favorit medan Topptur och Sjö är härligt glada komplementsfärger.

Den nordiskt eviga färgskalan med blonda nyanser ger en rofylld miljö. Vi ser möbler i böjträ och arkitektoniska detaljer som vackra former på lampor. Och gärna staplar av glas och keramik som udda designobjekt! En trend som kommit för att stanna är genomtänkta möbelinköp som håller länge.Nyckelfärger är Snooza och Tröst. Kaka är en elegant gul accent. Non-colours som Vindel och Skogsrå är milda nyanser som får oss att må bra. Poem och Porter utgör viktiga accenter för helheten. Det kan vara möbeldetaljer, textilier eller vackra fat och skålar.

Rosa nyanser är fina i inredning och mässorna visar djupa bärtoner tillsammans med sofistikerade, matta pasteller. Rummen känns extravaganta och lekfulla, samtidigt som vi ser strama, perfekta linjer. Fantastiska Rabarb tillsammans med Kalvnos är nyckelnyanser som utmanar. Rodnad är den pigga pastellen i sammanhanget. Tillsammans med djupmörka Törne och varma Morgon och Kram blir hela paletten mjuk och spännande.

Pigga accenter i gult och orange. Den som besökte Formland 2022 kunde inte undgå att gula och orange nyanser kommer som en frigörande feelgood-trend. Yngre generationer skapar sin egen självsäkra och personliga stil utan referenser från förr, medan äldre personer blickar bakåt i nostalgi. Vi mixar funktion och konstnärlighet i våra hem samtidigt som vi strävar efter att göra ett så litet avtryck som möjligt. Färgpaletten inbjuder till tokig och rolig inredning – nostalgi och ungdom i en härlig mix. Nyckelfärger är Fika och Havtorn. Bingo är en busig kulör som ger rummet en stark karaktär. Snoa lika självklar som galen.

 

Samtliga kulörer ingår i  färgkartan Målade rum och kulörväggen i Caparols butiker som jag tagit fram i samarbete med Caparols utvecklingsavdelning.

 

 

Ett kollage av gröna kulörer från Caparol som kommer starkt i inredning under 22/23.Blå kulörer från Caparol som är inredningstrender för 2022 och 2023Klassiskt nordiskt blonda inredningskulörer för 2023Rosa trendkulörer i inredning 22/23På Formland 2022 syntes gula och orange nyanser överallt. Här, ett kollage över tydliga trendkulörer 2022.